Monday, October 4, 2010

SGHC Open House

3 orang otai yang sedang membakar ayam, dari kiri, Abang Dollah, Wak dan Abang Zul

Semalam, secara tak rasminya gua jadi salah seorang ahli bertugas untuk majlis jamuan hari raya Jalan Bumi U5/136A, SGHC. Dari mengangkat khemah, susun meja, menghidupkan bara api dapur BBQ sampai la memanggang ayam, gua ada terlibat. Memang secara tradisinya, majlis-majlis anjuran kariah SGHC, mesti ada BBQ. So bila pukul 4:30 petang tu, nampak je asap naik, diaorang pun terus la serbu. Alhamdulillah, majlis kali ni consider berjaya. Sampai 10 malam baru settle. Makanan pun dengar citer, takda la yang sampai terbuang. Semua settle.

P/S: Kepada organizer, mintak maaf sebab kuah durian untuk cicah roti jala terpaksa bertukar kuah kari ayam. Durian tak musim sekarang ni..Takkan gua nak buat kuah durian pakai D24.

No comments:

Post a Comment